Αλυσίδα Ψύξης

Η σωστή κατάψυξη και διακίνηση των κατεψυγμένων τροφίμων εξασφαλίζει την ποιότητα και προσφέρει ασφάλεια.

Κάθε κρίκος της ψυκτικής αλυσίδας είναι εξίσου σημαντικός και καθορίζει άμεσα την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ

Μέσω της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος έλεγχου, η Κόκκαλης Α.Ε. φέρνει στο πιάτο σας τα πιο φρέσκο-κατεψυγμένα, ψάρια & θαλασσινά με όλες τους τις βιταμίνες και τη γεύση. Συνεργάζεται με εγκεκριμένους προμηθευτές και ελέγχει πλήρως όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας διότι η ποιότητα των προϊόντων που παραλαμβάνονται θα αποτελέσει τη βάση και θα επηρεάσει την ποιότητα των προϊόντων που θα παραχθούν.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Βασική προϋπόθεση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας είναι η άμεση κατάψυξη τους. Τα πλοία στα οποία πραγματοποιείτε αυτή η διαδικασία, είναι στην πραγματικότητα κινητές μονάδες επεξεργασίας, καθώς τα αλιεύματα μπαίνουν στην ουσία σε γραμμές παραγωγής τόσο για την επεξεργασία τους όσο και για την συσκευασία τους με συγκεκριμένο τρόπο πάνω στο πλοίο. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται frozen on board (FOB), δηλαδή κατάψυξη εν πλω. Η κατάψυξή τους γίνεται ταχέως σε περιβάλλον βαθιάς κατάψυξης στους -40°/-50°C, όπου το αλίευμα διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Για όλους εμάς στην ΚΟΚΚΑΛΗΣ η ασφάλεια των προϊόντων είναι αξία αδιαπραγμάτευτη.

Για να επιτευχθεί αυτό τηρούμε και εφαρμόζουμε τους αυστηρότερους κανόνες και προδιαγραφές Διασφάλισης Ποιότητας κατά το πρότυπο ISO 22000:2005 στο σύνολο των δραστηριοτήτων μας, από την επιλογή των πρώτων υλών, τον εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις, την παραγωγή μέχρι και τη διανομή του προϊόντος στα σημεία πώλησης.

ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τέλος, χάρη στο προηγμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας, κάθε προϊόν μας έχει τη δική του μοναδική ταυτότητα, ώστε να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε από πού αλιεύτηκε και πως παράχθηκε.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Τα Θαλασσινά “KOKKALIS” μεταφέρονται από τις εγκαταστάσεις μας στα σημεία πώλησης μέσω ενός ιδιόκτητου στόλου φορτηγών. Εγγυούμαστε την διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας στην απαιτουμένη θερμοκρασία (από -15 έως -18 ).